Tema de casa pentru cursul de MDE


Cursul de "Modelarea dispozitivelor electromagnetice" are ca obiectiv principal capatarea deprinderilor teoretice si practice necesare analizei cu calculatorul a celor mai diverse dispozitive in care campul electromagnetic joaca un rol principal.

Studentii au la dispozitie o forma preliminara a cursului, in format electronic .ps cat si una .tex si trebuie sa parcurga urmatoarele etape:
 
 

  • Citirea cu atentie a cursului  si identificarea eventualelor greseli sau neclaritati.
  • Fiecare student va corecta greselile intalnite folosind sistemul de control al versiunilor CVS (http://www.cvshome.org). Studentii vor invata in acest fel sa lucreze in echipa la un proiect comun. In acest caz proiectul se numeste "mde" iar fisierul sursa radacina este  "cursmde.tex". Evaluarea activitatii va fi facuta dupa cantitatea si calitatea corecturilor. Fiind un sistem concurent va trebui sa nu ramaneti ultimul pentru ca riscati sa nu mai aveti ce corecta! Pentru a evita conflictele este recomandabil sa nu lucreze mai multi studenti simultan la acelasi fisier .tex iar upgradarea sa fie facuta cel mai tarziu dupa o ora de lucru (de corectura).
  • Realizarea unui rezumat al cursului sub forma unor "sliduri" elaborate in LATEX folosind stilurile "seminar" sau "prosper". La realizarea acestor sliduri studentii vor putea lucra in echipe de maxim trei persoane grupate dupa preferinta. Liderii echipelor sunt rugati sa anunte instructorul si intreaga grupa (prin mail Manhattan) lista membrilor echipei. Rezultatele activitatilor echipelor (ordonate alfabetic dupa numele liderului de echipa) A, B, C, ... vor fi depuse in depozitul CVS /mde/mdeslides unde se afla modelul mdeslides.tex  scris in LATEX stilul "prosper", fisier care va fi preluat de fiecare echipa in fisierul ei  surasa mdeslideA.tex mdeslideB.tex .... Slidurile obtinute vor fi folosite pentru prezentarea orala la examinarea finala. Echipei cu slidurile cele mai reusite i se va acorda un bonus.
  • Pentru informatii suplimentare referitoare la instrumentele pe care le veti folosi vizitati "resursele Internet" distribuite prin sistemul de e-learning Manhattan.  sau webografia anexata.

    Fiecare student va transmite saptamanal instructorului prin "Manhattan mail" un scurt mesaj care va descrie doar progresele facute (capitolele si nr. de pagini citite, capitolele si nr. de pagini corectate precum si capitolele rezumate si nr. de sliduri rezultate). Nu uitati ca mai sunt doar cinci saptamani in acest modul, deci va trebui sa "procesati"  minim 30 de pagini pe saptamana.  Ultima saptamana va fi dedicata prezentarii orale cu videoproiector in sala EB206.
     

    Succes,

    Daniel Ioan
     
     

    Webografie

    1. D. Ioan, Modelarea dispozitivelor electromagnetice - http://www.lmn.pub.ro/~daniel/mde/cursmde.ps
    2.  CVS - Concurrent Version System - http://www.cvshome.org
    3. Thimoty van Zandt,  Seminar.sty a LATEX style for slides and notes. User's guide. - http://www.tug.org/applications/Seminar
    4. F. Goualard , Manual for the prosper class - http://prosper.sourceforge.net